DR. SANDRA SWIMBERGHE

Dr. Sandra Swimberghe studeerde geneeskunde aan de KU Leuven (1992, grootste onderscheiding). Daarna specialiseerde zij zich in dermatologie in het UZ Leuven en in Charleroi. In 1996 vervoegde zij Dr Coopman in de praktijk in Antwerpen.

Dr Swimberghe is auteur van tal van wetenschappelijke publicaties in vaktijdschriften (European Journal of Dermatology, Contact Dermatitis, Journal of Drugs in Dermatology,…). Ze is ook co-auteur van het boek Heelhuids (Roularta, 2002) en ze schreef enkele hoofdstukken in gespecialiseerde dermatologische werken (Esthetische Chirurgie, Standaard Uitgeverij 2004; Atlas of mesotherapy in Skin rejuvenation, in samenwerking met Professor Antonella Tosti,MD en Professor Maria De Padova MD).

Dr Swimberghe heeft een bijzondere interesse voor cosmetische dermatologie. Ze is sinds jaar en dag actief als trainster van collega’s, die zich willen toeleggen op cosmetische technieken.  Ze nam ook actief deel aan tal wetenschappelijke studies (oa voor FDA goedkeuring van nieuwe fillers).

Binnen de praktijk is zij eveneens verantwoordelijke voor behandeling en follow-up van patiënten met ernstige psoriasis. Ze nam deel aan een groot aantal studies omtrent de nieuwe biologische therapieën voor deze aandoening.

Zij is lid van een aantal beroepsverenigingen in binnen- en buitenland (Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermato- en venereologie, Koninklijke Artsenvereniging van Antwerpen, Société Française de Médecine Esthétique,…).

Dr Swimberghe is een veelgevraagd spreker op congressen, symposia en lezingen voor collega-dermatologen en huisartsen en levert ook geregeld bijdragen voor artikels in de pers (vaste medewerker voor Het Laatste Nieuws, populaire damesbladen, Radio 2, nationale tv zenders,…).  Zij was in 2009 één van de stuwende krachten achter het internationale rookstopproject ‘Raak de roker in je kwijt’.