DR. SERGE COOPMAN

Dr. Serge Coopman is Master in Biochemie (Universiteit Antwerpen, grootste onderscheiding) en Dokter in de Geneeskunde, Heel- en Verloskunde (KU Leuven, grootste onderscheiding cum laude). Hij specialiseerde zich in dermatologie in het UZ Leuven, Yale University Hospital en in de academische ziekenhuizen van Harvard University (Boston). Daar was hij ook werkzaam als klinisch- en research-fellow met als specialiteit fotodermatologie: de discipline die de interactie van licht met huid bestudeert.

De specifieke interesse van Dr. Coopman is medische lasertherapie van huidaandoeningen. Vertrekkend vanuit wetenschappelijke evidence kunnen een hele reeks energy-based devices ingezet worden om zeer diverse huidproblemen te behandelen. Deze technieken hebben gezorgd voor een ware omwenteling in de dermatologie en hebben zelfs geleid tot de geboorte van een heel nieuwe discipline: cutane laserchirurgie.

 

Dr. Coopman is auteur en co-editor van talrijke publicaties en boeken, is lid van wetenschappelijke verenigingen in binnen- en buitenland en organiseerde heel wat state-of-the-art congressen en symposia over zijn vakdomein. Hij was ook pioneer van enkele nieuwe lasertechnieken in België en richtte de Belgische Lasercommissie op die zich boog over de problematiek van medische regelgeving. Dr. Coopman is ere-voorzitter van de Koninklijke Artsenvereniging van Antwerpen en is ondermeer gekend bij het brede publiek als auteur van het populaire boek Heelhuids.